Uavgjort på Øster Hus Arena

Feite Asker-sjanser på slutten førte ikke frem - dermed ble det poengdeling i gårsdagens toppkamp.

Etter kampslutt i går er nok hjemmelaget Egersund mest fornøyd. For Asker var et langt bedre lag enn 0-4-kampen tidligere i høst, og på slutten av kampen hadde Asker eventyrlige sjanser som ikke ble omsatt i scoringer.

For selv om hjemmelaget hadde føringen de første 10 minuttene, tok Asker over og bygget opp flere gode angrep i starten av kampen. Og i det 15. minutt får Sivert Strangstad ballen på 16 meteren. Og da gjør han det eneste riktige, ballen skytes med kraft i hjørnet. Keeperen utspilt og Asker i ledelsen.

Strangstad_Suser
Sivert skyter fra distanse. Da blir det som tidligere i år - mål.

Og det står seg til pause, for i denne toppkampen satt ikke sjansene løst i 1. omgangen.

2. omgangen starter i samme spor, tett, jevnt og sjansefattig. Men i det 62. minutt får Asker frispark langt ute i banen. Den slås så inn i feltet og plutselig er Westerlund helt alene med keeper. Headingen går dessverre rett på keeper, og frukten som faller ned i beina på Alfred klarer han ikke å omsette han heller. I stedet får EIK straffe på det påfølgende angrepet i det vi feller en angrepsspiller innenfor 16 meteren. 1-1 og vi er like langt etter 63. minutt.

Utover omgangen blir det så tydelig at EIK legger seg lavere og Asker får dominansen. Og sjansene. Både Cornelius og Alfred bør tegne seg på måltavla med sine store sjanser. I tillegg har Fitim gode skudd som keeper får reddet, og de mange cornerene vi har, får vi ikke utnyttet nok. Så da blir det poengdeling på vestlandet. Surt når vi ser sjansene som ble misbrukt, men kanskje helt greit. I en toppkamp må man være god nok når mulighetene kommer, og i går hadde vi ikke kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene.

Nå venter Arendal hjemme til helgen, og mye kan fortsatt skje. Egersund skal møte Bryne borte, som kun trenger 1 poeng for å spikre opprykk. Og så er det Vard Haugesund som også har hjemmekamp a poeng med oss. Så som man skjønner, denne høsten er ikke for Asker-supportere med svake hjerter og tynnslitt nerver.

Egersund v Asker 1-1. Strangstad

Gule kort: Hauso, Westerlund

Tilskuere: 270

Asker: Lia - Westerlund, Jones (k), Hauso, Isegran - Skaug, Strangstad, Bencsik - Sereba, Scriven, Kastrati. Innbytt: Mauritz-Hansen og Fazi.