Sterk innspurt av Utviklingslagene

Våre G09 og G15-lag avsluttet vårsesongen tidlig, mens G14, G16 og ikke minst G19 har holdt det gående ut juni måned.

Lars Skarholm og hans G08 / G14-lag avsluttet vårsesongen med en sterk 3-2 seier på Føyka mot Ullern. Laget som kvalifiserte seg for 1. divisjon med minste mulige margin i fjor høst, har vist at de fortjente dette. Flere enkelt-spillere har tatt steg, og foran Dana Cup og en intensiv høstsesong lover dette bra.

Våre G06-gutter var svært revansjesugne, etter et unødvendig tap på Lørenskog. 4 dager etterpå satte de seg i bussen bak trener og for anledningen buss-sjåfør Falao og reiste til Østfold.
Tabell jumbo fikk smake på Asker-sisu og allerede etter 2 min var man i ledelsen. Det endte 1-8. Sterkere var allikevel 2-1 seieren hjemme på Føyka sist lørdag. Ull Kisa slo oss ut av NM i vår, og våre 06ere anført av kaptein Nikolai Brokhaug Gabrielsen dro i land en fortjent 2-1 seier i varmen.

Men det er imidlertid G19-laget som har holdt det gående lengst, og som har imponert mest siste uka.

G19 med en knallsterk avslutning på vårsesongen med full pott borte mot KFUM.

En solid 3-0 på seier på Føyka mot et Gran-lag, som har vært vanskelig å slå på sine bortekamper, ble fulgt opp av en meget underholdene B-kamp mandag.
Oslo-juvelene er et solid 4d. lag men Roffe Bredals unge gutter vant 5-3 i en kamp der nedbørsmengden var det eneste som overgikk antall scoringer.
Roffe balanserte belastningen i G19-troppen i mandagens kamp, da man så fram til dagens (torsdag) toppkamp på Kfum Arena.

Det ble jubel og god stemning på Ekebergsletta for våre G19-gutter.

Et topptent gjeng dro fra Asker torsdag morgen til kampstart 1200!!
Asker styrte kampen i 26 varmegrader fra start, og tok en fortjent ledelse midtveis i omgangen på er kontrollert skudd fra 20 meter av Håkon S. Edstrøm.
Etter scoringen jevnet spillet seg ut, og i perioder hadde Kfum like mye ball som oss.
Etter pause (0-1) kom Kfum best i gang i 2. omgang, men etter ett skadeavbrekk tok Asker igjen styringen.
«Sana» gav oss ledelsen 2-0, etter forarbeid av Goran, som utfordret bakrommet KFUM åpnet opp.
Da Sana var iskald i enden av «JU» sitt forarbeid fem minutter senere og lagde 3-0 var kampen avgjort, selv om Kfum reduserte 2 minutter før fulltid (+ tillegg).

Med dette tok Asker over tabellledelsen, med en kamp mer spilt enn KFUM.
Det ligger an til en spennende høst, som spilles uten Håkon Torvbåthen og Michael Ulbråten. De to spilte sin siste G19 kamp for Asker, og vi ønsker lykke til i USA til høsten.

Alle foto: Tore Ryssdalsnes