Jr Interkrets: Poengdeling borte mot Oppsal

Juniorlaget med god start i Interkrets Ekstra for Oslo.

Juniorlaget restartet denne merkelige 2020 sesongen på nytt i «Interkrets ekstra» med de beste juniorlagene i Oslo, Asker og Bærum. Det skal spilles en enkel serie i høst mellom 8 lag inkludert Vålerenga. Lag fra øvrige fylker er nå ikke med i denne Interkrets-"utgaven"på grunn av Koronatiltak.

Første motstander var Oppsal på Trasop arena. Et lag vi vant 1-0 mot på fort Føyka i seriestarten i august. Også denne kampen skulle bli meget jevn, spennende og intens med mange harde fysiske dueller. Det var to godt spillende lag som her møttes med mange gode tekniske kombinasjoner fra begge lag.

Det var hjemmelaget som startet kampen best ved å etter kun 7 minutter setter de ballen i målet når deres venstre ving drar seg inn mot hjørnet av 16 m og skrur ballen høyt og vakkert opp i motsatt kryss stang inn. Utagbart for en Olaus Kvarme som henger oppunder tverra i full strekk, men når ikke ballen.

I en meget jevn og intens første omgang mobiliserte Asker en god sluttspurt og presset på for en utligning i omgangens siste minutter. Og etter 42 minutter sitter en meget god kombinasjon når vår spiss Essung stikkes pent igjennom fra 16 m og Essung går ned til dødlinjen og legger ballen 45 ut til Øverby som sikkert setter ballen i mål og 1-1 til pause.

Trasop_2
Trasop kunstgress - med flomlys og mørke som senker seg. Et sikkert høst-tegn i fotballen. Og våre gutter kriget godt gjennom samtlige 90 minutter.

Andre omgang ble mye som første omgang, jevn og intens. Dommeren er ikke like mye «hjemmedommer» i andre omgang og deler ut flere gule kort. Og en av Asker’s midtstoppere får gult nummer 2 og dermed rødt kort allerede etter 65 minutter. Asker må spille ca. 30 minutter med 10 mann. Ikke nok med det, så setter Oppsal inn et litt for enkelt 2-1 mål i det 67 minutt.

Men Askergutta bretta opp ermene. Roffe tok noen taktiske justeringer. Roffe byttet ut spissen Essung for å få inn en ny defensiv spiller. Og Asker jobbet og spilte godt omgangen ut og presset i store perioder hjemmelaget for en utligning. Og utligningen ble det,  2-2 kom allerede i det 75 minutt på straffe sikkert satt av Nese. I en kamp, ikke ulik Liverpool-Leeds sist lørdag i spenning og jobbing, fightet gutta over hele banen og ga ikke Oppsal et sekunds fred. Oppsal hadde kanskje de største sjansene som ikke ble satt, men Asker kunne fort tatt med seg alle poengene hjem til Asker etter flere gode muligheter de siste minutter av kampen. Kampen sluttet 2-2 som totalt sett bør være greit for Asker.