Høstformen bekreftet

For 2. kamp på rad havnet vi under. Men med høstformen intakt - jobbet vi oss inn på vinnersporet. Nå gjenstår det bare å vente.

Fløy, med fint lite å spille for annet enn en god avslutning på hjemmebane, ga oss virkelig god macthing. For Asker-gutta måtte trå til i duellene, sette opp tempoet og ikke minst, sette sjansene som kom. Og det klarte man til gangs. 

Hovedbilde Espen
En tent Asker-gjeng gjør seg klar til kamp i guffent høstvær på Flekkerøya.

Men det var hjemmelaget som åpnet best. Kampen var ikke mer enn 2 minutter gammel da Fløy tok ledelsen. En corner ble kontant og effektivt headet inn etter kun 2 minutter. Dermed var Asker under, og kampen om å komme seg ajour var virkelig i gang. 

Etter å ha fått satt spillet i vårt spor, skapte Asker mer og mer utover omgangen. Selv om Fløy var farlige på overganger og direkte spill, klarte vi å demme opp det som kom. Dog hadde hjemmelaget et skummelt stangskudd som gikk ut bak Thomas Lia. Men fremover satt kombinasjonene våre stadig mer og mer. Og derfor fult fortjent at Rasmus Isegran kunne "løpe" inn en utlikning i det 18 minutt. Assisten levert av Sindre Mauritz-Hansen, i sin første fotball kamp fra start på veldig lenge. 

Vi fortsetter å male på utover omgangen, og leverer gode prestasjoner. Men vi må inn mot pausen før vi virkelig kunne senke nervene ytterligere. En god Alfred på topp forserer med ballen omtrent fra midtbanestreken på en overgang. Han får gå og gå, og tilslutt skutt fra skrått hold. Ballen i det lengste hjørnet, og vi er i ledelsen!

Rægestimen
Rægestimen - Norges beste supporterkor. De satt virkelig farge på et oppgjør i grått og surt vær. All honnør!

I 2. omgangen fortsetter kampen så i samme spor. Asker med grepet om kampen, Fløy direkte i spillet. Også i denne omgangen vil de få et stangskudd som går ut. Et prov på at de så absolutt hadde sine sjanser i denne kampen. 

Men to tidlige mål i omgangen av Alfred (51. min) og Sindre (54. min) punkterte nok kampen helt. For når Fløy får en mann i dusjen med sitt 2. gule kort for dagen, ble det tungt for hjemmelaget å skulle krige seg inn i matchen. Men de ga alt de hadde - så dette ble ingen walk in the park for oss. Vi måtte være skjerpa og påskrudd samtlig 90 minutter. Sågar hadde innbytter Benjamin Sunde også en stor sjanse, i det hans avslutning fra 2 meter går rett i stanga og ut. 

IMG_6098
Alfred - viktig mann for Asker søndag. 2 mål og god på topp.

Etter kampen var det en fornøyd Asker-gjeng som kunne juble i garderoben. Vel vitende om at de nå har gjort jobben sin, mere får man ikke gjort, og nå er det bare å vente i spenning på helgens resultater. For både målforskjell og poeng blir avgjørende når den siste runden avgjøres. For vår del er det disse to oppgjørene som nå følges med argusøyne; 

Bryne - Egersund 

Vard  H - Arendal

Vi kommer selvsagt med reaksjoner og kommentarer rundt de tider, men først skal gutta restituere, og så går man inn i en "normal" treningsuke.

For ferie, det er det for tidlig å tenke på Føyka helt enda!

Asker: Lia - Westerlund, Jones (k), Madsen, Isegran - Skaug, Strangstad, Fazi - Kastrati, Scriven, Mauritz-Hansen. Innbytt: Bencsik, Haus, Sunde, Sereba

Gule kort: Isegran og Sunde

Tilskuere: 120

Annonse fra Obos-ligaen: