Harvard-student gjør comeback i Asker Fotball

- Det kjennes godt å komme tilbake til Asker

Torsdag morgen signerte Cornelius Bencsik en kontrakt som gjør den offensive midtbanespilleren til Asker-spiller ut 2020-sesongen. 

Cornelius`første sesong i Asker var i 2016 da han kom på lån fra Stabæk Fotball, mens han var elev på NTG. I 2018-sesongen etablerte han seg i Kevin Nicols ellever, med tjue kamper i Asker-trøyen den sesongen, før studier ved Harvard Universitetet i Cambridge, Massachusetts, ble hovedfokuset påfølgende år. 

Så inntraff Covid-19-situasjonen, og Bencsik flyttet tilbake til Norge i mars i år. 

- Det åpnet seg opp en mulighet til å komme hjem til Norge, og da kjentes det også godt å komme tilbake til Asker hvor jeg kjenner mange av spillerne og støtteapparatet rundt klubben, sier Bencsik til Askerfotball.no. 

For nå skal tjuetoåringen kombinere nettstudier ved Harvard med fotball på Føyka. 

- Jeg studerer fortsatt matematikk og programmering gjennom nettstudier ved Harvard, hvor forelesningene ligger på nett, og jeg kan styre store deler av dagen min selv, forteller den rappe midtbanespilleren, som noterte seg for to kamper for Ready i Norsk Tipping-ligaen i fjor, før han reiste over dammen. 

Hva tenker du om din egen rolle i laget i år? 

- Det er et spennende lag vi har på gang her nå. Jeg er innstilt på å krige så godt jeg kan for å få en plass på laget, og gjøre min jobb. 

Velkommen tilbake, Cornelius! 

Annonse fra Obos-ligaen: