G19: Endelig klare for seriestart i Interkrets

Sjekk ut siste nytt fra juniorlaget før Interkrets sparkes i gang i august

Askers juniorlag har endelig seriestart i Interkrets-B mandag 3. august på Føyka. Etter mange måneder uten skikkelige fotballkamper er det endelig klart for kamper med nerve og alvor. Interkrets for junior er en av de få avdelinger innenfor fotball som får starte med seriespill i august etter Covid-19-utbruddet.   

G19 serieåpner hjemme mot Oslo-laget Oppsal mandag 3.august kl. 20 på Føyka. Asker skal videre spille mot KFUM (H), Skeid (B) og Lyn (B) i august. I september kommer blant annet Raufoss og Brumunddal sine juniorer på besøk til Føyka.

Juniorlaget har nå gjennomført en meeeget lang sesongoppkjøring med mange gode individuelle treninger. Det er har ikke vært tillatt å spille treningskamper mot eksterne lag nå frem mot seriestart, så kamptreningen har kun vært interne juniorkamper på Føyka.  

Som kjent så vant Asker junior 1. divisjon for Oslo i 2019 suverent med 8 poeng og solide 103-27 i målforskjell. På Fort Føyka vant vi 11 av 13 kamper. Og vi klarte målsettingen som var å vinne 1. divisjon i Oslo og dermed var vi også kvalifisert til neste års Interkrets-B.

Asker Fotball er nå endelig tilbake i Interkrets etter å ha vært ute av det gode selskap i fem år. Det er meget viktig for Asker Fotballs junioravdeling igjen å ha et juniorlag i Interkretsserien med god og utviklende matching mot gode lag.

 

Ved spill i Interkrets-B, som har tolv lag, blir det nå kamper på Føyka mot nye og spennende lag. Slik som Kongsvinger, Raufoss, Lørenskog, Moss og Skjetten, samt noen Oslo-lag i sesongen 2020. Det vil bli spilt enkel serie frem til siste kamp 13. november som er borte mot Moss.

Hovedbildet er av vinnerlaget på Askermesterskapet i straffekonkuranse i juni. 

- Etter en periode med hele 10 måneder med treninger og uten gjeldende seriekamper med alvor og spenning  skal det bli helt fantastisk for alle å komme i gang med seriespillet igjen, sier hovedtrener Rolf «Roffe» Magnus Bredal.

Askers juniorer benytter som vanlig sommeren meget godt og startet tidlig opp med treningene etter 3 ukers ferie. De avholder en treningsleir på vakre Skagahøgdi på Gol nå siste uke i juli frem mot seriestarten mandag 3.8.

Det er tillatt med opptil 200 tilskuere for kampene for junior. Asker Fotball kommer snart med mere info i forhold til smittekrav for publikum for avviklinger av våre hjemmekamper.

 

Tekst: Jens-Petter Henriksen

 

IMG_0486
Opprykk: Her feires fjorårets opprykk til Interkrets
IMG_0493
Endelig kamp igjen: Junior-gutta er i august endelig tilbake i "normal" kampsituasjon.

 

Annonse fra Obos-ligaen: