Fremgang tross tap

God underholdning på Jessheim stadion torsdags kveld. Ihvertfall for den jevne tilskuer. Men for Asker-gutta endte ergerlig. Dog er det lys i tunellen.

Vertene som i fjor nøt spill i OBOS-ligaen, rykket ned og får nå smake på tilværelsen i PostNord-ligaen. Og det betyr blant annet spill mot oss i Asker.

Torsdags kveld ble det således avholdt et oppgjør med mange spennende ingredienser. For hjemmelaget var ikke snauere enn at de tok ledelsen via sin egen keeper (!). Han stilte like godt opp på et direkte frispark på langt hold. Det fyrte han godt og presist nede i hjørnet - og hjemmelaget tok ledelsen etter 12 minutter.

IMG_5312.JPG
Sander Emanuelsen måtte se hjemmelagets keeper fyre av en suser rett i mål.

Og 12 minutter etterpå doblet hjemmelaget etter et fint angrep som endte med litt klabb og babb i vårt felt. Der fikk de pirket inn en 2-0 måls ledelse, og vi fikk en enda tyngre oppoverbakke å jobbe i.

Men vi ga på ingen måte opp og jobbet oss inn i kampen. Og det ga uttelling, for etter 33 minutter får vi straffe etter en felling innenfor 16 meteren. Korrekt dømt, og Sindre Mauritz-Hansen stiller klinisk opp og gir oss en redusering. 1-2! Og som om det ikke var nok, minuttet etterpå danser Roman Fazi seg oppover banen med ball. Han trer ut på kant til Filip Fredhall, som også han tråkler seg inn i banen og fyrer av et godt skudd. Såpass hardt og kontant nede i hjørnet at den går i mål. 2-2 og vi er like langt! En stilling som også står seg til pause. En sterk opphenting av Asker-guttane.

IMG_5176.JPG
Filip med årets første før pause. Et godt og presist langskudd i lengste.

2. omgangen fortsatte å være jevn og ikke minst preget av at Asker har mye ball og sting i spillet sitt. Og de offensive mulighetene finnes hos begge lag, men ny scoring blir det ikke før i det 66. minutt. Da tar hjemmelaget på nytt ledelsen. Denne gang på straffe, og Asker-gutta får seg en trøkk. Men vi jobber på, og er farlige utover hele omgangen. Og endelig skal det lykkes i det 88. minutt. Emanuelsen settes opp på et godt løp i bakrom på kant. Han får slått hardt inn, og når Sindre Mauritz-Hansen kan presse en Ull/Kisa spiller til å sette ballen i mål, så er vi nok en gang like langt. Deilig med utlikning rett før slutt selvsagt.

IMG_5310.JPG
Mauritz-Hansen nok en gang frempå og lager farligheter for Asker-laget. Så også på Jessheim stadion.

Men vi var ikke lenge i paradis, for godt inne på overtiden får vertene på ny en straffe. Og også den går rett inn. Og dermed står vi igjen med lutfattige null poeng på en dag hvor både spill, sjanser og "guts" var på et ønsket nivå.

Nå slikker vi sår og restituerer godt - for på mandag kommer nye oppgaver. Denne gangen litt lenger nord på Romeriket. Nemlig Eidsvold.

Ull/Kisa v Asker 4-3

Mål: Mauritz-Hansen, Fredhall og selvmål