Cupexit mot Stabæk

Så var cup-eventyret over for denne gang. Men Asker-gutta viste karaker!

For selv om de blaa gjestene fra Bekkestua var de store favorttene, så ga Asker-gutta dem kamp omtrent helt til døra. Bortelaget med ballinnehavet, Asker med de største sjansene. I hvertfall de første 45 minuttene. Normalt sett hadde nok Asker-gutta gjort både ett og to mål, men mot OBOS-laget Stabæk spilte nok både nerver og selvtilliten litt inn foran Stabæk-buret. Derfor 0-0 til pausen.

Publikum koste seg i vårsolen på Føyka onsdag. Nesten 1000 stk fant veien til Føyka for 1. runde NM

2. omgangen fortsatt så litt i samme spor som 1. Men Asker skapte ikke like mye farligheter denne omgangen. Og Stabæk fortsatte å ha ballinnehavet. Derfor kanskje ikke så mye å si på at gjestene tok ledelsen etter 72 minutter, når våre krefter begynte å ta slutt. Og når de blaa punkterte med 0-2 i det 88. minutt, var cup-exiten altså et faktum. Asker-gutta klarte ikke skape det nødvendige trøkket mot Stabæk-målet, som gjorde at gjestene slapp unna med skrekken. Men både spillere og trenere i Asker-leiren gikk til garderoben etter kampen med hodet hevet. Vel vitende om at dette var en prestasjon man så absolutt kunne stå inne for, og som viste hva som bor i mannskapet.

Askergutta kjempet hardt og godt, og de blaa var nok fornøyde med at ikke Føyka-gutta gikk til pause med ledelsen. Noe de så absolutt hadde sjanser til.

Etter kampen møter vi en fornøyd trener Bredal, som likte det han fikk se av gutta sine, selv om et tap alltid er tungt å svelge. Men vi hever blikket og ser frem mot nye oppgaver allereder til helgen mot Nordstrand borte.

1. runde NM; Asker v Stabæk 0-2

Gule kort: Spiten-Nysæter, Duracak

Tilskuere: 949

Asker: Hejer - Emanuelsen, Jones (k), Jørgensen, Mandel Pettersen - Åsrbog, Fredriksen, Spite-Nysæter, Adukonis - Fazi, Syvertsen