Årets første seier glapp på overtid

Sur utlikning i det 92. minutt ga oss 1. poeng i Skien

Mandag kveld var Asker på besøk i Skien for å møte Odd 2. I et fint spillevær på Skagerak Arena, lå alt til rette for en bra kamp. Og underholdende ble det. Med nok av sjanser til begge lag.

Første omgangen bar preg av et hjemmelag som var giftige på overganger - og truet således Asker-gutta ved flere anledninger. Men også Føyka-guttene hadde sine sjanser. Blandt annet et skudd på innsiden av stolpen ved Fitim Kastrati - midtveis ut i omgangen.

Men det var allikevel Odd som skulle få 1. omgangs største mulighet - i det de ble tildelt et straffespark etter 21. minutter. En kurant avgjørelse det forsåvidt. Og straffe betyr som regel mål! Men ikke for Odd - de satte nemlig sin straffe utenfor målet til Thomas Lia. Noe som gjorde at både han og resten av laget kunne puste lettet ut.

Odd 2 stilte et bra mannskap denne kvelden og var ingen lett motstander for Asker. Flere spillere med Eliteserie erfaring, samt lovende unge spillere, gjorde at trener Vegard Skogheim beregnet dette som en slitekamp etter full tid.

Men mål ble det altså ikke i løpet av første omgangen - slik at lagene gikk til pause med 0-0. Selv om Strangstad også hadde en suser i kryss-stanga - fikk vi altså ikke hull på byllen første perioden.

Andre omgangen startet litt som den første - med mye midtbane spill - hvor pp lagene vekslet på innehav. Defensivt hadde vi bra kontroll gjennom hele kampen, selv om Odd var farligst på overgangen sine. Samt et massivt trøkk de kom med sist 10 minutter.

Men i det 67. min blir så vår ny-signering, Alfred Scriven, felt innenfor 16-meteren, og dermed vår tur til å få straffe. Der er Fitim Kastrati sikker som banken for vår del, og vipps, vi er i ledelsen.

Utover omgangen blir det tidlig at Odd har skumle intensjoner om å få med seg et resultat hjem i bagen. Og en kanonade mot Lia følger så i kampens siste 10 minutter. Hvor Odd har både skudd og headinger i tverrliggeren. Og flere cornere som la trykk på Asker-gutta. Såpass hardt trykk, at i det 92. minutt kommer utlikningen. Et innlegg når en Odd-spiller som så kan støte ballen i det lengste hjørnet med hodet. Og dermed ble det omtrent det siste som skjedde på Skagerak denne kvelden.

Surt for Asker-gutta som jobbet og la ned solid innsats. Men også en brutal påminnelse om at en kamp varer til dommeren har blåst av for full tid.

Etter kampen oppsummerte trener Skogheim også med at han var fornøyd med vår ny-signering Scriven på topp. Samt at nå er fokus å restituere godt - før årets første 3-poenger skal komme mot Bærum på lørdag. Da blir det nemlig Derby-Day på Føyka. Og vi gleder oss allerede!

Odd2 v Asker 1:1