Asker Fotball + NTG = sportslig samarbeid

Det har historisk sett vært mange og gode forbindelser mellom Norges Toppidrettsgymnas og Asker Fotball. Nå er linken også formelt sett realisert gjennom en ny og spennende samarbeidsavtale.

Asker Fotball har ambisjoner på egne, men og på enkeltspillerenes vegne. 

Som et alternativ til videregående skolegang på Idrettslinja til Asker vgs. der mange av AF-gutta går og har gått, etableres det nå også et løp med NTG.

- Studiespesialisering og inntil 4 økter på dagtid med tett individuell oppfølging og samarbeid skole - klubb, er et nytt steg i riktig retning for oss, sier sportslig leder Rolf Magne Walstad. 

-Vi ser fortsatt for oss at endel av våre juniorer velger idrettslinje (Asker vgs), mens noen vil ta neste steg via Norges beste skole på kombinasjon idrett, skole og fotball, fortsetter han

Med Svein Roger Pettersen som spillerutvikler begge «steder», er oppfølging, kontinuitet og oversikt tatt vare på. 

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 19.21.33
Svein Roger Pettersen - trener og spillerutvikler. Med solid fartstid både i Asker og på NTG, blir han nå en nøkkelperson i det nye samarbeidet. 

Asker Fotball har en kvote på inntil 4 spillere per år, og vi er spente på G05-inntaket som starter allerede neste uke, fortsetter en spent Rolf Magne. 

Som også påpeker at målet er at spillene skal utvikle seg til sitt «høyeste nivå», men og debutere på Askers A-lag mens de går på skolen.

NTGs sportsjef Viggo Strømme, synes det er spennende å få med Asker i klubbsamarbeid og er den som har forhandlet fram avtalen, med sin forgjenger Walstad som også var Sportsjef på NTG til 2008.

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 19.27.50
Sportssjef på NTG, Viggo Strømme, gleder seg over det nye samarbeidet som nå starter opp.

2 tidligere sportssjefer i Asker Fotball, Hans Knutsen og Espen Falck, har også vært i NTG-systemet. Hans sentral som skolens første sportssjef fotball ved oppstart i 1993. Og Espen som elev ved skolens første fotball-klasse samme år. 

Annonse: