Asker Fotball går en bærekraftig fremtid i møte

Asker Fotball og Ecofric tar grep for å sikre en bærekraftig fremtid

Asker Fotball er mer enn en fotballklubb med fokus på sportslige ambisjoner og resultater. Vi ønsker et sterkt lokalsamfunn, inkludering av barn og unge gjennom å forebygge utenforskap samt bidra til at vi i samarbeid får en bærekraftig fremtid. Derfor tar vi nå aktive grep fremover.

Som samfunnsaktør er vi stolt av å være en del av Asker kommune, som tidligere i høst mottok Bærekraftsprisen for beste implementering av FNs bærekraftsmål i Økonomi- og handlingsplan 2021–2024 på årets Framsiktkonferanse. Vi ønsker å bidra i kommunens bærekraftsarbeid fremover, og at vi som klubb utvikler fremtidige strategier og tiltak i tråd med ønsket om en grønnere og mer bærekraftig utvikling.

Vi ønsker å prioritere både miljø og mennesker samt ivareta en sunn økonomisk drift av klubben. I 2021 skal vi videreutvikle mange av våre eksisterende inkluderingstiltak som; Aktive Lokalsamfunn,  «Gatelaget» og Asker United.

Men vi vil strekke oss lenger og har som målsetting å bli en tilnærmet karbon nøytral fotball klubb innen utgangen av 2023.

Vi tror at fotballen har mye å bidra med i det pågående bærekraftsarbeidet, og vi som klubb vil være blant de ledende i Norge i dette arbeidet. Internasjonalt har de kommet lengre enn oss, og den engelske klubben Forest Green Rovers er den første klubben som har blitt med på FN’s «klimanøytral nå».

Dette er et initiativ vi også vil tilknytte oss. Disse målene vil vi også integrere i videre arbeid med våre samarbeidspartnere og leverandører.

For å komme godt i gang med dette arbeidet har vi valgt å inngå et samarbeid med Ecofric, der vi er en av syv pilotbedrifter, som skal bidra til å skape den første norske plattformen for små og mellomstore bedrifter. «Det trengs forenkling og konkrete råd og tiltak, slik at alle bedrifter kan jobbe med bærekraft samtidig som de ivaretar en sunn drift av sin virksomhet», uttaler Lars Sandtorv, daglig leder i Ecofric. «Derfor er Ecofric i full gang med å utvikle en bærekraftsplattform der alle bedrifter får skreddersydde råd og tiltak for å bli mer bærekraftige. Bedrifter i Norge ønsker å bli mer bærekraftige, men med enorme informasjonsmengder, komplekst innhold og kompliserte faguttrykk er det utfordrende for spesielt små og mellomstore bedrifter å tilegne seg denne informasjonen og å omgjøre den til reelle bærekraftstiltak for bedriften», avslutter Sandtorv.

VI inviterer til dialog og samarbeid, og vil gjerne innlede dialog med våre medlemmer, partnere og kommunen, slik at vi sammen skaper en mer bærekraftig fremtid.

Vennligst ta kontakt med oss for mer informasjon:

 

Rolf-Magne Walstad                                                                     

Mail: walstad@askerfotball.no

Telefon: 90082215

Lars Sandtorv

Mail: lars@ecorfric.com

Telefon: 909 55 111

Annonse: